Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de dezinsecție împotriva căpușelor și a insectelor în Constanța

ro

19 Sep, 2016 13:31 1935 Marime text
Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a emis o atenționare privind confirmarea unui caz de infecție cu virusul West Nile în județul Constanța (municipiul Mangalia).
 
Astfel, Primăria Municipiului Constanța continuă, în perioada 19-23 septembrie, acțiunile  de dezinsecție împotriva căpușelor și a insectelor care crează disconfort pe domeniul public al municipiului Constanța.
 
În scopul prevenirii apariției și a altor cazuri, persoanele fizice și juridice din municipiul Constanța au obigația „să asigure condiții de igienă prin operațiuni de dezinsecție și deratizare a imobilelor pe care le dețin“.

De asemenea, neluarea măsurilor de efectuare a curățeniei, dezinsecției, dezinfecției sau deratizării în gospodăriile proprii sau sedii ori de câte ori este necesar, inclusiv în subsolurile blocurilor, în spațiile comune sau pe amplasamentele pentru colectarea gunoiului și se sancționează cu amendă de la 400 la 800 lei pentru persoanele fizice și de la 500 la 1.000 lei pentru persoanele juridice.

Se vor folosi numai substanțe  aprobate  de  Ministerul  Sănătății  și  prestatori  autorizați. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii