Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Acțiunea Estival 2016” a polițiștilor s-a finalizat. Infracționalitatea a scăzut cu 9%

ro

17 Sep, 2016 12:46 1389 Marime text
Săptămâna aceasta s-a finalizat acțiunea „Estival 2016”. Începând cu 15 iunie și până pe 15 septembrie, structurile MAI au asigurat la nivel național ordinea publică și siguranța turiștilor în zona litoralului, a stațiunilor montane sau în alte zone turistice.
 
În ceea ce privește litoralul Mării Negre, având în vedere numărul mare de turiști, a fost suplimentat numărul forțelor de ordine din județul Constanța, prin detașarea de polițiști de la nivelul altor județe. În perioada de vârf a sezonului estival, în stațiunile de pe litoral au acționat peste 1.600 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și paramedici SMURD.
 
Astfel, deși numărul turiștilor prezenți în localitățile de la malul mării a crescut cu 12% față de anul trecut, (conform informării ANAT), numărul infracțiunilor judiciare a scăzut considerabil.
 
Anul acesta, MAI a derulat un proiect pilot în stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun, unde, în zona plajei, au fost amplasate puncte de prim-ajutor asigurate de pompieri și paramedici SMURD din cadrul IGSU. La aceste puncte de prim-ajutor a existat în permanență personal calificat care a intervenit în sprijinul a peste 1.500 de persoane.
 
La nivel național, în perioada de vară infracționalitatea a scăzut anul acesta cu peste 9%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii