Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Acțiune de pichetare UDTTMR, solidară cu fraţii din Crimeea (galerie foto+video)

ro

10 Dec, 2015 14:10 2534 Marime text
 
În aceste momente, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) desfăşoară o acțiune de pichetare a Consulatului General al Federației Ruse la Constanța. 
 
Acțiunea este organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, urmărind să atragă atenția din nou asupra situației cu care se confruntă tătarii din Crimeea.
 
Până în prezent, s-au strâns în jur de 30 de oameni. Aceştia au pancarde pe care sunt scrise mesaje precum „Tătarii din România, solidari cu fraţii din Crimeea", „Respectaţi drepturile omului", „Am o ţară pe nume Crimeea", „Noi ne-am dezarmat, voi ne-aţi ocupat", „Libertate şi democraţie pentru fraţii noştri din Crimeea".
 
Precizăm că este o pichetare paşnică. Nu sunt blocate drumurile şi nu sunt incidente.

UPDATE 2, ora 14.29

„Noi, astăzi, nu facem decât, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, să cerem respectarea drepturilor elementare a arestaţilor noştri din Crimeea. Nu ne gândim la nişte drepturi echivalente cu cele pe care le avem noi aici, în România, de unde aşa ceva, pentru că aici avem o situaţie extraordinară. Le cerem nişte drepturi elementare. Poate nu ştiţi, dar ei sunt hăituiţi, acolo cine scoate un cuvânt este făcut imediat să emigreze. Ţinem legătura cu cei care au fost exilaţi de acolo”, a spus președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.  

UPDATE 1, ora 14.20

UDTTMR a trimis o scrisoare deschisă către Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, Guvernul Federaţiei Ruse, dar şi către Duma de Stat a Federaţiei Ruse.
 
„În România suntem aproximativ 40.000 de tătări. Cei mai mulţi trăiesc în Dobrogea, dar exisstă o comunitate importantă şi în capitala Bucureşti”, aşa începe scrisoarea deschisă.

„Îngrijoraţi de soarta conaţionalilor noştri, cerem ridicarea sancţiunilor impuse lui Mustafa Abdulcemil Kirimoglu, liderul tătarilor crimeeni, Refat Ciubarov, Preşedintele Meclisului Naţional al Tătarilor Crimeeni, şi celorlalţi membri ai Meclisului care nu au voie să mai intre în patria lor natală, Crimeea!”, se cere în scrisoare.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii