Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de amploare a poliţiştilor şi a procurorilor DIICOT. Iată ce rezultate au avut oamenii legii

ro

26 Jul, 2015 11:47 1939 Marime text
Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat, la finele săptămânii trecute, 20 de percheziții domiciliare în București, Ilfov și Călărași, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în şantaj, cămătărie şi trafic de persoane.
 
La acţiune au participat 220 poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Institutului Naţional de Criminalistică, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiunii Speciale, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Călăraşi, Ilfov, Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 4 autoturisme de lux, 25.000 de euro, 1.800 de lei, înscrisuri, 2 săbii, o macetă și o baionetă.
 
De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 45 de acte procedurale, respectiv 20 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, precum şi 25 de citaţii pentru martori.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. au reținut 15 membrii ai grupării pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, tâlhărie, șantaj, camătă și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Aceștia au fost prezentați magistraților de la Tribunalul București, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de toți cei reținuți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii