Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de amploare a DIICOT Constanţa Update - 60 de percheziţii în Constanţa şi în alte judeţe

ro

19 Oct, 2015 09:30 2432 Marime text
Acţiune de amploare a DIICOT Constanţa.

În această dimineaţă sunt efectuate 60 de percheziţii atât în Constanţa, cât şi în Tulcea, Călăraşi, Giurgiu şi Ialomiţa.

Acţiunea este derulată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul calculat în prezenta cauză este de circa 10 milioane de euro.

UPDATE, ora 15.10:

Oficial de la DIICOT:

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Acţiuni Speciale ale I.P.J. Constanţa, au efectuat un număr de 58 percheziţii la locuinţele mai multor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din Jud. Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Giurgiu şi Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 7 persoane, specializat în infracţiuni de  evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
    În cauză există suspiciunea rezonabilă că, membrii grupului, în perioada 2011 - 2015 au creat o reţea de firme tip fantomă cu scopul de a da o aparenţă de legalitate intrărilor scriptice aferente facturilor, în cea mai mare măsură fictive, emise de 150 agenţi economici, aceştia având nevoie de documente justificative pentru cantităţile de cereale, fier vechi, materiale de construcţii, utilaje ori prestări de servicii achiziţionate din diverse surse şi fără documente de provenienţă legală, urmărind astfel reducerea artificială a impozitului pe profit şi sustrăgându-se implicit de la plata taxelor către bugetul  de stat.
 
    Prejudiciul estimat a fi produs bugetului consolidat al statului în perioada 2011-2015,  prin înregistrarea unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv impozitul pe profit aplicat operaţiunilor nelegale şi TVA-ul aferent acestora, este de circa 10 milioane euro.
 
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie."
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii