Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acționarul majoritar de la Pionierul, unde era clubul Colectiv, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

ro

27 Nov, 2015 18:47 1303 Marime text
Zelivansky Gideon, cel care deține prin intermediul unei firme înregistrate în Cipru 91% din acțiunile Pionierul SA, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, la şase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, informează Agerpres.
 
Totodată, instanța a decis ca Zelivansky Gideon să plătească în solidar cu SC ZG Proiect Solid Develorper SRL și Teamset Consultants LTD către partea civilă Gozal Mostafa suma de 2.129.010 euro.
 
Precizăm că Zelivansky Gideon este acționar la firma Teamset Consultants LTD, cu sediul în Nicosia (Cipru), care la rândul ei deține 91.58% din SC Pionierul SA, societate care a închiriat locația unde a funcționat clubul Colectiv.
 
În 2010, DNA l-a trimis în judecată pe Zelivansky Gideon pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată. În același dosar, au fost trimise în judecată firmele SC Z.G. Proiect Solid Developer SRL pentru înșelăciune și evaziune fiscală, și Teamset Consultants LTD pentru complicitate la înșelăciune și complicitate la evaziune fiscală.
 
În prezent, SC Pionierul SA se află în insolvență.

Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii