Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actele pentru eliberarea permiselor auto si a certificatelor de inmatriculare

ro

12 Jan, 2009 21:48 1245 Marime text

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa aduce la cunoştinţă publicului că, pentru schimbarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare, persoanele interesate trebuie să se prezinte la sediul din B-dul Mamaia nr.26 cu actele necesare.

Potrivit comunicatului, pentru schimbarea permisului de conducere, cei interesaţi trebuie să depună la sediul menţionat un dosar cu: fişa deţinătorului permisului de conducere completată prin dactilografiere şi semnată de solicitant, originalul şi copia actului de identitate, dovada plăţii contravalorii permisului de conducere, achitată la CEC sau BCR, permisul de conducere în original, fişa medicală tip, din care să rezulte că este apt pentru a conduce  maşini, dacă solicitarea schimbării se face după expirarea valabilităţii administrative a permisului de conducere. Pentru  certificatul de înmatriculare, cei interesaţi trebuie să se prezinte cu cererea solicitantului, cartea de identitate a maşinii, dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare eliberată de CEC sau BCR, actul de identitate al solicitantului şi certificatul de înmatriculare, model vechi.

Titularii permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare cu model vechi, nu au obligaţia de a cere preschimbarea documentelor, acestea fiind valabile până la expirarea lor. Conform comunicatului, eliberarea noilor documente se face în termen de 3-10 zile de la depunerea solicitărilor, timp în care se acordă o ,,Dovadă" de circulaţie valabilă 15 zile, pe teritoriul României.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii