Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord pentru cea mai mare rezervație naturală marină

ro

28 Oct, 2016 07:22 2311 Marime text
După ani de negocieri, s-a ajuns la un acord pentru înființarea în Antarctica a celei mai mari rezervații naturale marine, cu o suprafață de peste 1,55 milioane de kilometri pătrați, transmite AFP, citat de Agerpres.

Acordul a fost încheiat vineri la Hobart, în insula australiană Tasmania, cu ocazia reuniunii anuale a Comisiei pentru Conservarea Resurselor Marine Vii din Antarctica (CCAMLR), a anunțat ministrul neozeelandez de externe Murray McCully.

BBC precizează că rezervația, situată în Marea Ross, reprezintă doar 2% din suprafața Oceanului Antarctic, dar găzduiește proporții mult mai mari din specii de păsări, inclusiv pinguini, și balene. Pescuitul în rezervație va fi interzis timp de 35 de ani.

CCAMLR, înființată în 1982, are în prezent 25 de membri, printre care și Uniunea Europeană, cărora li s-au alăturat 11 state aderente. Rolul comisiei este de a adopta măsuri de conservare, care să limiteze utilizarea economică a resurselor naturale antarctice, pe baza informațiilor științifice.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii