Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord între Muftiatul din România şi Asociaţia Islamică din China Certificatele HALAL vor fi recunoscute în cele două ţări

ro

17 Sep, 2014 19:11 1598 Marime text
Muftiatul din România şi Asociaţia Islamică din China au încheiat în umră cu doar câteva zile un protocol prin care se atestă ca, certificatele HALAL emise de cele două organizaţii să fie recunoscute reciproc în ambele ţări. Aceste atestate certifică calitatea produsului conform standardului musulman.

În baza protocolului încheiat în urma vizitei Muftiului Iusuf Muurat la Beijing, musulmanii din România şi cei din China au relaţii de parteneriat soldate cu vizite de ambele părţi, în cele două ţări. Comunităţile musulmane din România şi China vor să strângă legăturile, să se cunoască mai bine şi să reuşească împreună să îşi păstreze cultura şi identitatea, să lupte împotriva atitudinilor şi a manifestărilor radicale provocate de islamism sau de xenofobism.

„Vom lucra pentru schimbul de publicaţii cultural-religioase, pentru identificarea unor surse de autofinanţare a unităţilor de cult şi consultarea unor investitori români şi chinezi dispuşi să susţină propovăduirea religiei islamice. Totodată, am convenit la recunoaşterea reciprocă a certificatelor HALAL, atestatele de origine curată a produselor din carne pentru consum, necompromisă de alte produse organice interzise de religia islamică, emise de Muftiatul Cultului Musulman din România şi de Asociaţia Islamică din China. Acest lucru va dinamiza exporturile şi comerţul cu produse din carne“, a declarat muftiul Iusuf Muurat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii