Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACoR ameninţă USL "Nu ne vom mai implica pentru mobilizarea cetăţenilor la vot. La 15 luni de la preluarea puterii DEZILUZIA ESTE GENERALĂ”

ro

22 Aug, 2013 07:53 1857 Marime text
Asociaţia Comunelor din România (ACoR) a realizat cel mai dur rechizitoriu împotriva guvernării Ponta, concluzia fiind că, după 15 luni de guvernare, “deziluzia este generală”. Cei din ACoR au adoptat un document intitulat “Protest faţă de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivităţilor locale” în care critică dur mai multe Ordonanţe de Urgenţă ale guvernului Ponta, inclusiv nerezolvarea problemei incompatibilităţilor. Marţi după amiază, reprezentanţii ACoR au venit să depună Protestul la Guvern şi s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe.
"Astăzi (n.r. - ieri) la Bucureşti se depune adresa de înaintare a Protestului cu semnăturile celor 40 de filiale judeţene ale Asociaţiei Comunelor din România. Apoi se aşteaptă între trei şi cinci zile răspunsul premierului cu privire la întâlnirea pe care a solicitat-o Asociaţia Comunelor", a declarat pentru gândul prim-vicepreşedintele ACoR, Mariana Gâju.Cei din ACor, asociaţie din care fac parte peste 2.800 de primari de comune, în cea mai mare parte de la PSD şi PNL, ameninţă că, dacă solicitărilor lor nu vor fi rezolvate urgent, vor recurge şi la alte forme de protest. Printre acestea, “neimplicarea pentru mobilizarea cetăţenilor cu drept de vot la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţie, dar şi la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale”. De asemenea, ei nu exclud să intre în grevă. ACor este condusă de primarul din Vulca-Băi, judeţul Dâmboviţa, care a candidat ca independent la alegerile locale din 2012. Prim-vicepreşedinte este Mariana Gâju, primar PSD în Cumpăna, judeţul Constanţa.
“Suntem la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării din 7 mai 2012 şi la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului Guvern, la data de 21 decembrie 2012, condus de Excelenţa Sa, Domnul Victor-Viorel PONTA, şi, DEZILUZIA ESTE GENERALĂ!”, se arată în începutul „Protestului” semnat de Asociaţia Comunelor din România, care a fost înaintat premierului Ponta.
 sursa: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii