Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACIA îi cere lui Decebal Făgădău să facă public proiectul de buget pentru 2016

ro

25 Jan, 2016 17:07 2185 Marime text
 
Asociația Constanța Ia Atitudine îi cere primarului Decebal Făgădău să respecte legea și să facă public proiectul de buget pentru 2016.
 
Într-o cerere adresată oficial, astăzi, primarului, Andrei Popescu, președintele ACIA, atrage atenția asupra faptului că, potrivit dispozițiilor art. 7 alin. 2 Legea 52/2003, „anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştinţa publicului, în condiţiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autorităţile publice. Anunţul va cuprinde: data afişării, o notă de fundamentare, o expunere de motive, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ propus, un studiu de impact şi/sau de fezabilitate, după caz, textul complet al proiectului actului respectiv, precum şi termenullimită, locul şi modalitatea în care cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ.”
 
De asemenea, ACIA solicită public organizarea unei dezbateri publice cu privire la proiectul de act normativ, respectiv hotărârea Consiliului Local ce se va adopta ca urmare a supunerii la vot în cadrul ședinței din 29 ianuarie, în conformitate cu disp. art. 7 alin. 9 Legea 52/2003: „Autoritatea publică în cauză este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate publică.”
 
„Cer primarului Decebal Făgădău să respecte legea și să supună dezbaterii publice bugetul municipiul Constanța. Trebuie să îi aduc aminte că nici orașul, nici banii locuitorilor nu sunt ai lui. El este, vremelnic, în poziția de a-i gestiona. Nu numai legea, dar și bunul simț ar trebui să îl oblige să prezinte bugetul și celor care contribuie la el, pentru ca noi toți, constănțenii, să avem posibilitatea să ne spunem punctul de vedere. Din păcate, observ că vechile metehne ale lui Radu Mazăre au fost preluate de către subalternul său, Decebal Făgădău”, a subliniat Andrei Popescu, președinte ACIA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii