Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident groaznic în Formula 1 Bianchi, în comă, după ce a intrat cu monopostul sub o macara, la Suzuka (video)

ro

05 Oct, 2014 16:43 2266 Marime text
Jules Bianchi, pilotul francez de Formula 1 al echipei Marussia este operat de urgenţă pentru îndepărtarea unui hematom de la cap, a declarat, pentru postul TV France 3, tatăl pilotului, Philippe Bianchi, care a dăugat că starea fiului său este foarte gravă şi a confirmat că următoareler 24 de ore sunt decisive pentru viaţa lui Jules.
 
"Jules este într-o stare gravă. El este operat de urgenţă pentru îndepărarea unui hematom de la cap şi trebuie să aşteptăm 24 de ore pentru a şti ceva în plus", a declarat Philippe Bianchi.
 
"Tomografia a arătat că el a suferit o gravă accidentare la cap şi acum este supus unei intervenţii chirurgicale. Apoi va fi mutat la terapie intensivă unde va fi monitorizat", a precizat Federaţia Internaţională de Automobilism, într-un comunicat.
 
În turul 43 al cursei de la Suzuka, pe o ploaie torenţială, pilotul german Adrian Sutil a ieşit în decor în virajul 15 şi a lovit o barieră de protecţie, compusă din mai multe rânduri de pneuri. O automacra a ajuns la locul accidentului pentru a îndepărta monopostul lui Sutil, pilotul german ieşind nevătămat din maşină.
 
La scurt timp, Bianchi a pierdut controlul volanului în acelaşi loc, iar maşina sa a lovit automacaraua prezentă pe marginea pistei. Monosportul s-a împachetat, practic, sub buldozer. Televiziunea care furnizează transmisiunile din Marele Circ a cenzurat imaginile cu groaznicul impact.
 
Cursa a fost neutralizată cu Safety Car şi apoi oprită definitiv. Bianchi a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, în stare de inconştienţă.

Update ora 16.45

Operaţia la cap a pilotului de Formula 1 al echipei Marussia, Jules Bianchi, victima unui accident grav în timpul Marelului Premiu al Japoniei de la Suzuka, a fost finalizată, francezul neavând nevoie de asistenţă respiratorie, informează L'Equipe. Pilotului i-a fost extras un hematom cerebral cauzat de impact.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii