Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă în Portul Constanţa. Ce s-a întâmplat

ro

07 Dec, 2017 08:00 3332 Marime text
În această săptămână, pe  05.12.2017 la SC Chimpex SA – Incinta port Constanţa, zona magazin 8/1 a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitatii de munca a unui lucrator.
 
Despot  Romeo, de 57 de ani s-a accidentat  în timp ce poziţiona gheara stivuitorului. Acesta a căzut peste mna lucrătorului, care a suferit un traumatism prin strivire a trei degete de la mana stângă. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportata la Spitalul Judeţean Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale.
 
Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de SC CHIMPEX SA, n conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de catre angajator va fi înaintat pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau, în cazul în care  se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii