Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă la DRDP Constanţa. Un angajat de 56 de ani a luat foc la locul de muncă

ro

08 Jul, 2017 09:38 3379 Marime text



În data de 06.07.2017 ora 05.30 la DRDP Constanţa, Secția Drumuri Nationale Feteşti a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui lucrător.

Iorgovan Dumitru, angajat în calitate de lăctuş mecanic, în vârstă de 56 de ani, a venit la sediul districtului în jurul orei 5, a pornit grupul de sudură cu scopul de a repara o unealtă. Lângă grup se afla o geantă în care era depozitat un recipient cu benzină şi scânteile produse la sudura au atins recipientul care a luat foc.

Pentru a evita declansarea unui incendiu, lucrătorul a încercat să scoată din incintă geanta cu recipientul cu benzină, moment în care i-a luat foc îmbracamintea. Ca urmare a evenimentului, victima a transportata si internata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta pentru acordarea ingrijirilor medicale, ulterior a fost transferata la Spitalul de arşi din Bucuresti, unde a decedat în data de 06.07.2017 ora 15:20.

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. In baza constatarilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate  vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului, precum şi reglementările legale încălcate şi pe cale de consecinţă răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii