Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absolvenţii şagunişti se vor întâlni la fiecare echinocţiu de primăvară

ro

18 Nov, 2013 18:47 1706 Marime text
La 21 de ani de la înființare, absolvenţii Universităţii „Andrei Șaguna” au organizat sâmbătă, 16 noiembrie a.c., în Aula Magna, o întâlnire de suflet.


Au fost prezenţi şagunişti de la toate facultățile şi din toate promoţiile. Unul dintre rezultatele concrete ale acestei întâlniri a fost stabilirea Zilei Absolvenţilor acestei universităţi care va fi sărbătorită la fiecare echinocţiu de primăvară, aşadar la data de 20 martie a fiecărui an.


Inițiativa a aparținut Asociației Studenților Șaguniști şi Asociaţiei Alumni a Universităţii „Andrei Şaguna”, sprijinite de cadrele didactice.
Organizatorii şi-au dorit o mai mare apropiere între absolvenți astfel încât ALMA MATER „Andrei Şaguna” să reprezinte locul în care fiecare să-și găsească colegii, prietenii, partenerii în proiecte, să se implice în activități de continuă perfecționare, locul care să faciliteze o legătură permanentă cu tot ceea ce se întâmplă în profesia pe care și-au ales-o.


Un obiectiv esențial a fost evaluarea eficienței pregătirii universitare șaguniste, având ca reper numărul de absolvenți care lucrează în domeniul de studiu finalizat, nivelul de performanță atins de fiecare în parte, perspectivele lor la nivel local, național și internațional. Nu în ultimul rând, activitatea a avut o importantă dimensiune emoțională, căci a prilejuit întâlniri peste zeci de ani între foşti colegi.


Absolvenții au fost întâmpinați într-un cadru festiv, în Aula Magna a Universității “Andrei Șaguna”, de către președintele universității, prof. dr. Aurel Papari, și de cadrele didactice ale tuturor facultăților, unii pensionari astăzi.


Au fost rostite cuvinte de bun venit, au fost vărsate lacrimi de bucurie, au fost revăzute fotografii realizate în urmă cu mulți ani și altele noi au fost făcute acum şi vor putea fi admirate în anii viitori. Fiecare facultate și-a invitat apoi absolvenții în alte săli, pregătite festiv, cu flori, cafea și prăjituri, în care s-au depănat amintiri și s-au pus la cale proiecte de viitor. Absolvenții au avut şi prilejul de a vizita universitatea, revăzând sălile în care au învăţat, acum modernizate şi aproape de nerecunoscut, şi s-au despărțit făcându-şi promisiunea fermă de a reveni în 20 martie 2014 cu vești și mai bune,  cu proiecte comune, cu aceeaşi bucurie.


Întreaga activitate a fost menită să se transforme într-o tradiție alături de altele cu care Universitatea „Andrei Șaguna” ne-a obișnuit. La 18 ani de la absolvirea primei promoții de Drept, Științe Economice și Jurnalism și la 10 ani de la absolvirea primei promoții în Psihologie și Asistență Socială, această instituție este deja ALMA MATER pentru generații de specialişti cunoscuți și apreciați în Dobrogea, dar și în alte zone ale României și chiar în alte țări ale Europei. O parte dintre ei sunt astăzi profesori la Universitatea „Andrei Șaguna”, pregătiți să poarte mai departe principiile unei educații universitare solide și flexibile în același timp, dedicate formării cetățenilor europeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii