Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absolvenții șaguniști s-au reunit la Universitate cu ocazia echinocțiului de primăvară

ro

22 Mar, 2014 11:05 2437 Marime text
Absolvenți ai Universității 'Andrei Șaguna' s-au întâlnit ieri la Alma Mater, pentru prima dată la Ziua Absolventului, care va fi sărbătorită de acum înainte în prima zi de primăvară a fiecărui an.

Reuniunea de ieri a fost marcată printr-un gest simbolic: zece puieți de tei au fost plantați în curtea din spate a universității, fiecare având ca 'părinte' pe câte unul dintre cei care au pus umărul, încă de la început, din 1992, la dezvoltarea acestei instituții de învățământ superior, în calitate de profesor sau în calitate de student cu realizări ulterioare remarcabile.

În acest an, la inițiativa câtorva foști studenți, conducerea universității a stabilit ca sărbătoare anuală Ziua absolventului, la echinocțiul de primăvară. Atunci când a fost fixată data, a fost avut în vedere și faptul că Organizația Națiunilor Unite a declarat, din 2012, ziua de 20 martie Zi internațională a fericirii, ceea ce este o coincidență mai mult decât fericită.

Cu multă bucurie și-au întâlnit foștii studenți foștii dascăli, cu fericire au pășit pe treptele de atâtea ori urcate și coborâte, cu fericire s-au așezat în băncile în care au studiat și și-au trecut examenele.

Întâlnirea a prilejuit multe întâlniri emoționante, atât între foști colegi, cât și cu profesori mult iubiți sau admirați.

Dar, mai mult decât atât, Ziua absolventului a avut și menirea de a aduce împreună 'produsul finit' al Universității 'Andrei Șaguna' și 'piesele în curs de șlefuire'. Studenții de la toate specializările au avut ocazia de a-i întâlni pe cei care și-au folosit cunoștințele și diplomele dobândite pentru a-și face un frumos rost în viață, pentru a-și construi cariere profesionale în domeniile în care s-au perfecționat. Aceștia din urmă au dat sfaturi și au răspuns la întrebări, cu dorința sinceră de a fi de folos, de a împărtăși din propriile experiențe.

Au fost legate prietenii între generații și s-au făcut multe promisiuni de colaborare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii