Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL tine situatia de la Dunare sub control

ro

02 Jul, 2010 19:11 1271 Marime text

Administratia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral monitorizează în permanenţă impactul creşterilor prognozate asupra diguilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor din linia de apărare a fluviului Dunărea care, potrivit reprezentanţilor ABADL, la intrarea în ţară, înregistrează astăzi un debit maxim de 13100 mc/s, debit maxim care va scădea începând cu zilele următoare. Digurile sunt ţinute sub observaţie şi echipele Apelor Române execută în acest moment intervenţii la diguri pentru menţinerea inflitraţiilor şi protejarea digurilor împotriva valurilor (prin copertarea cu materiale geotextil şi folie absorbantă).

În această perioadă, în judeţul Tulcea se acţionează la digurile Sireasa, Călin-podişca, Măcin-Igliţa-Carcaliu, Sulina, Nufăru, dar şi în localităţile Pardina, Caraorman, Măcin, Crişan şi Grindu.

Referitor la digul Ciobanu - Gârliciu au fost informate primăriile Gârliciu şi Ciobanu solicitând echipa de intervenţie, astfel s-a intervenit cu 20 oameni din Serviciul de voluntari ai Primăriei Grliciu şi un buldoexcavator pentru diminuarea fenomenului de infiltraţii. Sunt pregătiţi 250 saci cu pământ pentru intervenţie. La digul Staţie de pompare - desecare Rasova se acţionează pentru supraînălţarea digului cu un efectiv de 15 oameni de la Primăria Rasova şi 10 oameni de la Primăria Aliman. Se vor folosi în cursul zilei de azi, 1000 saci cu pământ,pe o lungime de 300 ml.

Tot în această perioadă se acţionează la digul Dunărea cu un efectiv de 10 oameni de la Primăria Semeni, pe o porţiune de de 30 ml, pentru execuţia unui gard de fascine cu 60 pari şi 150 saci cu pământ. Toate digurile sunt monitorizate de către agenţii hidrotehnici ai A.B.A.D.L.

În localitatea Cernavodă, în urma creşterii debitului fluviului Dunărea şi a depăşirii cotelor de inundaţii s-au luat următoarele măsuri:

- se intervine cu 4 motopompe (din care 3 submersibile), în zona canalului dalat, de pe strada Dacia.

- se intervine cu 2 motopompe în zona pieţii Faleză şi cu 2 motopompe pe str.Dumbrava.

- pe strada Canalului unde locuiesc aprox 8 familii, s-a împrejmuit cu saci cu pamant şi nisip un spaţiu pentru a fi colectată apa din infiltraţii şi pompată ulterior cu vidanjă.

Şi în localitatea Hârşova se evacueaza apa de pe strada Prospectul Dunării şi zona Port şi s-au distribuit 210 saci cu pământ în vederea protejării locuinţelor în pericol de inundare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii