Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A.N.R.P. a suspendat activitatea Comisiei judeţene Constanţa pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 Motivul? Acordarea de compensaţii băneşti necuvenite

ro

13 Jan, 2014 21:02 1587 Marime text
În data de 10 ianuarie 2014, A.N.R.P. a suspendat activitatea Comisiei judeţene Constanţa pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 pentru o perioadă de şase luni.
Suspendarea activităţii acestei Comisii s-a făcut în baza prevederilor art. II1 din O.U.G. nr. 10/2013, aprobată, cu modificări şi completări prin Legea nr. 287/2013 şi a avut în vedere constatările în urma unui control efectuat, în decembrie 2013, de specialiştii A.N.R.P. la Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa, care coordonează lucrările comisiei.
În urma verificărilor dispuse de A.N.R.P. au reieşit grave disfuncţionalităţi în funcţionarea Comisiei Judeţene Constanţa pentru aplicarea Legii nr. 9/1998. În numeroase cazuri, Comisia tehnică de evaluare a procedat la evaluarea unor bunuri în plus, iar în baza rapoartelor neconforme Comisia Judeţeană a propus acordarea de compensaţii băneşti necuvenite persoanelor îndreptăţite.
Pe perioada suspendării activităţii, Comisia judeţeană urmează a lua o serie de măsuri propuse de Autoritate, printre care: determinarea diferenţelor dintre valoarea bunurilor abandonate în Bulgaria, pentru care se cuvenea acordarea de compensaţii, şi valoarea bunurilor pentru care s-au acordat despăgubiri, indicarea persoanelor responsabile de existenţa acestor diferenţe, elaborarea unor proceduri interne de lucru. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii