Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit un urmaș al Regelui Mihai

ro

13 Mar, 2016 15:54 2416 Marime text
 
A murit la Munchen Principele Johann Georg Michel de Hohenzollern, al şaptelea în ordinea de Succesiune la Tronul României, conform Constituţiei din 1923, care astăzi ar fi fost singurul urmaș pe linie masculină al Regelui Mihai, notează româniatv.net.
 
Legăturile istorice ale Dinastiei române cu Familia de Hohenzollern au fost rupte după ce Radu Duda a încercat să-şi ia titlul de Principe de Sigmaringen prin înşelarea prinţului Friedrich Wilhelm, şeful casei princiare Hohenzollern-Sigmaringen, cas care a fondat Dinastia Română, scrie flux24.ro.
 
Principele Johann Georg de Hohenzollern Johann Georg Carl Leopold Eitel-Friedrich Meinrad Maria Hubertus Mihai von Hohenzollern-Sigmaringen a murit la Munchen la vârsta de 83 de ani în urma unui stop cardiac.

Alteţa Sa va fi înmormântat sâmbătă în cripta familiei din Palatul Sigmaringen.
 
În Constituţia din 1923 se prevedea obligativitatea ca succesorul la tron să fie ales numai pe linie masculină, iar Regelui Mihai I i-ar fi urmat până vineri prinţul Karl Friedrich de Hohenzollern datorită faptului că fostul Suveran are doar fete și ambii nepoți, Nicolae și Mihai, au fost excluși din linia de succesiune, conform aceleiași surse.
 
Linia de succesiune vine din prinţul Wilhelm (nepotul lui Carol şi fratele mai mare al lui Ferdinand) care a renunţat, în 1888, la tronul României.
 
Regele Mihai a promulgat însa noul statut al Casei Regale pe 30 decembrie 2007 prin care pe tron poate urca şi prima femeie născuta, în cazul de fata Principesa Margareta.



Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii