Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Ralph Baer, inventatorul jocurilor video

ro

08 Dec, 2014 16:25 1454 Marime text
Inventatorul jocurilor video, Ralph Baer, a murit la 92 de ani, scrie adevarul.ro. Ralph Baer a inventat consola de jocuri pentru acasă.
 
Baer s-a născut în 1922 în Germania. Născut într-o familie de evrei, Baer şi familia sa au scăpat de regimul nazist fugind în Statele Unite cu două săptămâni înainte de Noaptea de Cristal de pe 9-10 noiembrie 1938. În 1940, Baer a absolvit Institutul Naţional de Radio  şi apoi a plecat la război cu această specializare.
 
Munca lui în domeniul electronic a început timid. În 1949 el lucra la maşinării chirurgicale sau epilatoare. Ralph Baer îşi aminteşte că cei de la Sanders i-au oferit 2.500 de dolari pentru dezvoltarea consolei, deşi era un concept încă inexistent. El şi-a imaginat că scăderea preţului televizoarelor va duce la o posibilă folosire distincă a acestora, ca ecrane pentru console.
 
Invenţia lui Baer a fost prima, dar ea a fost simplificată şi finisată de alţii. În 1973 a fost lansată prima maşonă de arcadă şi jocul Pong, care a fost bazat pe consola americano-germanului.
 
Sursa: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii