Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Ovidiu Dumitru, realizator si scenarist la TVR

ro

13 May, 2011 19:27 2219 Marime text
Ovidiu Dumitru, realizator, textier si scenarist la TVR, a murit in noaptea de joi spre vineri, la varsta de 77 de ani, in urma unui accident vascular, anunta Mediafax. Inmormantarea va avea loc sambata, la un cimitir din cartierul Berceni din Bucuresti. Ovidiu Dumitru a fost unul dintre cei mai vechi colaboratori ai Televiziunii Romane, fiind realizator al mai multor emisiuni, printre care si "Televiziunea, dragostea mea", despre care spunea ca este "o adevarata declaratie de dragoste" fata de unica televiziune a vietii lui, TVR.
Ovidiu Dumitru a lucrat la TVR ca redactor, scenarist, textier si regizor, alaturi de Tudor Vornicu, Alexandru Bocanet sau Doina Levinza, la sute de productii, incepand din anul 1972.


Considerat un maestru al "varietatilor", el a semnat si o serie de spectacole de revista si opereta pe scenele teatrelor bucurestene si a fost adesea premiat pentru sensibilitatea textelor unor melodii de muzica usoara, devenite in timp slagare, printre care "Copacul", "Oameni", "Sa nu uitam sa iubim trandafirii" si "O portocala".

In anul 2005, Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania i-a decernat premiul pentru profesionalism pentru intreaga sa activitate in televiziune.

Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • m cerchez 13 May, 2011 16:52 Dumnezeu sa l odihneasca..ne facea sa ridem atunci cind aveam nevoie.fam cerchez