Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri Marea Britanie 2015 A început votul

ro

07 May, 2015 07:12 1145 Marime text
 
Peste 45 milioane de britanici sunt chemați astăzi la urne pentru alegeri legislative extrem de strânse și susceptibile de a modela însuși viitorul Regatului Unit, cu o eventuală ieșire din Uniunea Europeană și pierdere a Scoției, potrivit AFP, informează România TV. Primele date ale sondajelor de la urne vor fi cunoscute la ora 21.00. 

Campania a fost febrilă și fără strălucire, dar suspansul este total, țara trebuind să aleagă între conservatorul David Cameron, care vizează un al doilea mandat, și contracandidatul său laburist Ed Miliband pentru a conduce guvernul în următorii cinci ani.

Sondajele prevăd rezultate atât de strânse încât va trebui, fără îndoială, să se aștepte mai multe zile, poate chiar săptămâni, pentru a se cunoaște învingătorul și componența noului guvern.

Miercuri, în ultimele ore ale campaniei, peste 3.900 de candidați în 650 de circumscripții au supralicitat în declarații, insistând asupra consecințelor scrutinului.

Dacă conservatorii câștigă alegerile, ei vor organiza un referendum vizând menținerea sau nu a țării în Uniunea Europeană, în timp ce victoria anunțată a naționaliștilor scoțieni din SNP în regiunea nordică ar putea să-i încurajeze să revendice organizarea unui nou referendum pentru independență, după cel eșuat în septembrie anul trecut.

Cele 50.000 de birouri de vot din toată țara, dintre care unele sunt instalate în baruri, pe un teren de fotbal și într-o biserică, vor fi deschise de la ora locală 07:00 (06h00 GMT) până la 22:00 locală (21h00 GMT), ora la care un sondaj la ieșirea de la urne va fi disponibil.

Primele rezultate sunt așteptate în jurul miezului nopții, în special în Scoția și la Londra. În restul țării, desfășurarea în paralel a alegerilor locale va încetini numărarea voturilor și va trebui, fără îndoială, să se aștepte ziua de vineri după-amiază pentru a avea rezultatul definitiv.




Sursa: România TV
Sursa foto: webpr.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii