Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Spectacol excepțional de Ziua Marinei la Constanța! (galerie foto+video)

ro

15 Aug, 2016 11:10 4499 Marime text
Cu puțin timp în urmă, a sosit pe mare zeul Neptun, personajul care a dat startul evenimentelor pe apă dedicate Zilei Marinei. 

În premieră, anul acesta, pe faleza din Constanța a avut loc primul foc de artificii pe timp de zi. 

UPDATE ora 11:29:

La acestă oră, pe mare, în dreptul Comandamentului Flotei din Constanța, se desfășoară exercițiul demonstrativ FNR 16, care cuprinde următoarele secvențe: respingerea atacului aviației inamice; căutarea și atacul submarinului inamic, în timpul căreia va fi lansată o torpilă de exercițiu de la bordul unei corvete, iar din elicopterul Puma Naval va fi lansată, în premieră, o geamandură hidroacustică pentru localizarea submarinului; respingerea desantului maritim.

UPDATE ora 11:58:

Publicul a primit o invitație la vals din partea celor trei remorchere maritime, nou intrate în serviciul Forțelor Navale Române anul acesta, după care va urma defilarea navelor și a aviație civile.

Garda de Onoare va încheia manifestările de pe faleza din fața Comandamentului Flotei, iar marinarii se vor muta în Portul Tomis, unde vor organiza tradiționalele jocuri marinărești.

De la ora 20.00, pe faleza din fața Cazinoului din Constanța, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol în aer liber, până la ora 22.00, când la bordul navelor va fi aprins pavoazul electric, iar de la bordul Fregatei Mărășești va fi realizat, în premieră, un foc de artificii.

Ulterior, marinarii se vor retrage cu torțe pe itinerariul Vraja Mării-Comandamentul Flotei-Piaţa Ovidiu-Farmacia Miga-Prefectura Constanţa-Statuia Victoriei-punct terminus.

Mii de persoane așteaptă, pe faleza din Constanța, începerea festivităților de Ziua Marinei (galerie foto)

 





















Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii