Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE5. A fost validată componenţa noului Consiliu Local. Babu şi Răsăuţeanu sunt noii viceprimari (galerie foto+video)

ro

23 Jun, 2016 11:25 4747 Marime text
La această oră este constituit, în condiţiile legii, noul Consiliu Local Municipal Constanţa. Aleşii locali urmează să depună jurământul. La evenimentul de învestire a aleşilor locali a ajuns IPS Teodosie, primarul Decebal Făgădău, însoţit de soţie, prefectul Adrian Nicolaescu, Gheorghe Donţu.
 
În sală mai sunt prezenţi Claudiu Palaz, în calitate de preşedinte al PMP Constanţa, Felix Stroe, Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, Petre Dincă, Gheorghe Ungureanu, Mircea Titus Dobre, Andrei Chivu, Ani Merlă, George Măndilă, Alexandru Bajdechi, Liviu Pătrașcu. Lipsesc liberalul Horia Caliminte şi independentul George Andrei Popescu.
 
Sunt prezeţi mai mult de două treimi din numărul consilierilor, astfel că şedinţa este legală constituită. Conform legii, şedinţa e condusă de cel mai vârstnic ales, Mircea Dobre, şi de cei mai tineri, Costin Avătavului şi Papuc Cătălin-Florin. 

UPDATE5, ora 13.55:

“Din acest moment, administraţia locală este constituită. Vreau să le mulţumesc tuturor consilierilor locali pentru cum a decurs această şedinţă. Mă mulţumeşte votul politic pentru că cele două posturi de vicepremier au fost obţinute de PSD. Mă bucur să lucrez cu Dumitru Babu şi Costin Răsăuțeanu. Sunt tineri și vor veni cu ceva nou. La finalul acestui mandat, raportul de activitate se va autocomplete. Toate ședințele comsiiilor vor fi înregistrate și postate pe site. La fel și ședințele Consiliului Local. Nu plecăm de la idea că un partid este deținătorul puterii absolute. Vrem să învățăm unii de la alții și prin dezbatere să obținem cele mai bune rezultate. Prezența consilierilor în consiliile de administrație a unităților școlare este obligatorie, iar PSD va respecta acest lucru. Fac apel la mediul educational să îmi indice persoanele apte să reprezinte primarul în fața școlii. Începând de mâine, vor fi trei pași de schimbare în aparatul administrativ. Săptămâna viitoare voi convoca o ședință cu toți cei cu funcții de conducere în Primărie. În trei luni voi prezenta o organigramă ce va fi aprobată în Consiliul Local. Acel raport, acel audit anticorupție va continua. O vreme, achizițiile publice sunt stopate la nivelul Primăriei Municipiului Constanța. Eu îmi doresc ca până la finele anului toate studiile propuse vechiului Consiliul Local să fie realizate și puse în aplicare. Cei doi viceprimari au fost aleși. În primul rând, Costin Răsăuțeanu e o continuare a activității sale din mandatul anterior. Am fost mulșțumit de evoluția sa. Pe Dumitru Babu l-am propus pentru că vine din mediul privat cu o altă viziune. Dacă administrația locală suferă de ceva este de suficiență. Probabil domnul Babu va fi reprezentantul meu în comisia economică. Bulevardul Tomis va fi finalizat în jur de 1 septembrie. Oricum ritmul e mai scăzut pentru că nu vrem să strangulăm circulația pe bulevardul Tomis”, a declarat Decebal Făgădău.

La rândul său, viceprimarul Babu a arătat: ”Intențiile mele sunt corecte. Sunt convins că vom face treavă în această formula. Am 38 de ani, sunt căsătorit și am un copil de 10 ani”.

“Urmează să lucrăm în continuare la îmbunătăţirea calităţii administrative. Un consiliu local functional va reuşi să pună în aplicare proiectele benefice”, a declarat, la rândul său, Costin Răsăuţeanu.

 

UPDATE4, ora 12.40:


Romeo Rezeanu a propus ca cei doi viceprimari să se prezinte. Mircea Dobre a spus ca nu este cazul să se facă această introducere întrucât Răsăuțeanu este deja viceprimar, deci a fost timp pentru a fi cunoscut, în timp ce despre Babu a declarat doar că este un tânăr întreprinzător.
Se votează acum cei doi viceprimari

Pentru Babu s-au înregistrat 16 voturi “pentru” şi 9 împotrivă, el fiind validat drept viceprimar. Pentru Răsăuţeanu s-au înregistrat 15 voturi “pentru” şi 10 împotrivă, şi el fiind validat drept viceprimar.

Andrei Popescu  s-a abţinut la proiectele de hotărâre privind validarea celor doi viceprimari. Liberalii au votat “pentru”, deşi prin votul lor au arătat că nu sunt de acord cu niciunul dintre dintre doi viceprimari. 

Prefectul Constanţei se retrage pentru că se duce la Mangalia, unmde va fi validat Consiliul, invitându-I pe noii consiglieri să lucreze în favoarea cetăţenilor şi să existe o permanent colaborare între instituţii.
Urmează propunerea comisiuilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal.
 
Comisia 1 de buget este formată din cinci membri. PSD îi propune pe Babu, Dobre şi Andreiaş, în timp ce PNL îi propune Horia Caliminte şi Victor Constantin. PMP l-a propus pe Alexandru Zăbara. Sunt şase propuneri şi cinci locuiri, astfel că se supune la vot.

Comisia 2 de Dezvoltare Urbanistică. PSD i-a propus pe Răsăuţeanu şi Pârvulescu, PNL pe Andrei Mihaela şi Rezeanu, iar PMP pe Cantaragiu.

Comisia 3 de Servicii Publice Comerţ Turism şi Agrement, formată din şapte consilieri. PSD i-a propus pe Aurelian Marin şi Teodor Patrichi, PNL pe Vasii Cristina, Solomon Ioan  şi Adriana Câmpeanu, iar PMP pe Cătălin Papuc. Liberalii l-au mai propus și pe Victor Constantin, iar PMP pe Alex Zabara. 

Comisia 4 Activităţi Ştiinţifice, formată din cinci consilieri. PSD i-a propus pe Florea Răzvan, Marioara Cojoc şi Irinela Nicolae, iar PNL Adriana Câmpeanu şi Raluca Trandafir.

Comisia 5 Administraţie Publică Juridică va fi formată din cinci consilieri. PSD i-a propus pe Teodoru Adriana, George Vișan și Dede Perodin, independentul Andrei Popescu, liberalii au două propuneri, adică Avătavului Costin şi Arghirescu Adriana. La rândul lor, cei din PMP l-au propus pe Secil Cantaragiu. Se supune la vot.
 

UPDATE3, ora 12.03:


În aceste momente, depune jurământul Decebal Făgădău, în calitate de primar al Constanţei. Cineva din spatele sălii i-a strigat edilului: “Mai tare, că eşti primar!”.
 

“Sunt onorat să fiu cel de al 55-lea primar al Constanţei. Vă propun să colaborăm în următorul mandat. Avem un mandat greu. Spor la treabă. Dincolo de fierbinţeala campaniei electorale, care se va stinge, avem de lucru”, a declarat Decebal Făgădău.


Acum se propun viceprimarii. PNL a propus un moment de consultate între membrii partidului. Rezeanu l-a propus pe Răsăuţeanu. PNL nu are nicio propunere în urma consultărilor.


UPDATE2, 11.55:


Comisia de validare a validat întreaga listă. S-a supus votului manadatul fiecăruia în ordine alfabetică, s-au validat, iar acum urmează depunerea jurământului. 

Iată lista consilierilor:

Mihaela Andrei - PNL
Andreiaș Cristian Marius..
Adriana Arghirescu - PNL
Costin Valeriu Avătavului - PNL
Dumitru Babu - PSD
Secil Givan Cantaragiu - PMP
Horia Caliminte (absent)
Adriana Teodora Câmpeanu - PNL
Marioara Cojoc - PSD
Constantin Victor - PNL
Dede Perodin - PSD
Mircea Dobre - PSD
Răzvan Ionuț Florea - PSD
Aurelian Marin - PSD
Irinela Nicolae - PSD
Cătălin Florin Papuc - PSD
 
Patrichimnu Teodor
Valentin Pîrvulescu - PSD
Răsăuțeanu Costin - PSD
Popescu Andrei - independent
Romeo Rezeanu - PNL
Ioan Solomon - PNL
Adriana Teodoru - PSD
Raluca Trandafir - PNL
Cristina Vasii - PNL
George Vișan - PSD
Zabara Alexandru - PMP
S-a declarat legal constituit Consiliul Local Municipal Constanța, format din 27 de membri.

Se propune organizarea CLM. Mircea Dobre a fost propus să conducă în continuare şedinţa.


UPDATE, ora 11.39:

Înainte de deschiderea lucrărilor, a luat cuvântul IPS Teodosie: “Este un am pe care l-am văzut de multe ori la biserică, are multe legături cu spiritualitea şi cultura. Cei care l-au ales au avut inspiraţie. Cel ales de oameni este ales şi de Dumnezeu”.

 

”Să lăsăm disputele politice la uşa şi să iniţiem hotărâri numai în interesul public”, a declarat Mircea Dobre la începutul ședinței.


Pentru comisia de calidare sunt propuși din partea PSD George Vişan şi Marioara Cojoc. Mai este propus şi independentul Andrei Popescu, de la PNL Raluca Trandafir şi de la PMP Andrei Zăbală.
Comisia de validare finală este compusă din toţi cei cinci. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii