Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început protestul. Zeci de oameni strigă în stradă că „statul de drept nu se negociază" (video)

ro

24 Jan, 2017 18:47 4175 Marime text
În această seară, oamenii s-au adunat din nou în Piața Universității pentru a protesta. Astfel, aproximativ 50 de persoane sunt în aceste momente la fântâna de la Universitate și scandează față de proiectele privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Pancartele au mesaje cum ar fi „Statul de drept nu se negociază", „Nu grațierii și amnistiei", „DNA, DNA noi suntem de partea ta" sau „Nu corupție, ci justiție".



„Astăzi expiră termenul de șapte zile de discuții publice pe baza Ordonanței privind Grațierea și Amnistia, ceea ce noi nu am văzut să se întâmple. Drept urmare, ne strângem la Universitate astăzi, 24.01.2017, începând cu ora 17.00 și pornim într-un marș spre Guvern (în cazul în care vom fi destul de numeroși)”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului „Azi 24 ian NU Ordonanței care legiferează Grațierea și Aminstia”.



„Tradiția este ca de 24 ianuarie să se joace Hora Unirii în piețe. Sper să facem asta în Piața Universitătii, de la ora 17:00. Dragnea, Iordache & Co perseverează în planurile lor viclene și perverse. Perseverează, ei și canalele lor aservite, în a ne jigni și calomnia. E cazul să perseverăm și noi în a ne exprima năzuința pentru stat de drept și moralitate. Încă îmi resimt picioarele după cele 5 ore petrecute în stradă duminică seara, dar nu pot sta liniștit în casă atunci când România este la răscruce. Nu e suficient că avem o «Horă a Unirii» pe Facebook.
«Unde-i unul, nu-i putere
La nevoi şi la durere.
Unde-s doi, puterea creşte
Şi duşmanul nu sporeşte!»
Iar durerea noastră este mare, iar dușmanul e tare viclean și hotărât”, scrie Cristian Soimaru pe pagina sa de Facebook..

Sursa foto + video: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii