Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012

ro

24 Aug, 2012 13:13 1736 Marime text

Glasurile a opt  interpreţi au răsunat aseară pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012. A venit apoi momentul ca opt piese de la Creaţie să fie ascultate de public în primă audiţie. Prima seară a concursului s-a încheiat cu un recital emoţionat in memoriam Aurelian Andreescu. Pe scurt, Festivalul Mamaia a readus la malul mării muzica românească, talentul şi emoţiile unui eveniment de prestigiu ajuns la cea de-a 42-a ediţie.

An de an pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia urcă tineri aspiranţi. Toţi vin cu speranţa că vocile lor vor fi remarcate, iar numele lor vor fi recunoscute, mai ales dacă au şansa să convingă juriul că merită şi un premiu. Şi nu greşesc, pentru că Festivalul Mamaia a fost şi a rămas de 42 de ediţii încoace o rampă de lansare în muzica uşoară românească. Seara trecută la secţiunea interpretare, opt glasuri tinere şi-au demonstrat măiestria în faţa publicului.

La secţiunea Creaţie, compozitorii au fost cei care au adus pe scena Festivalului piese în primă-audiţie, care speră să devină hituri. Am avut şansa seara trecută la Creaţie să avem pe scenă nu doar melodii semnate de nume sonore, dar şi interpreţi iubiţi de public, care se reîntorc la Mamaia după foarte mulţi ani. Cristian Faur a intrat în concurs cu piesa „Toată iubirea ta” interpretată de Carmen Rădulescu.

O altă prezenţă bine primită de public a fost îndrăgita Silvia Dumitrescu, prezentă de asemenea la Creaţie cu o piesă a lui Robert Anghelescu.

După încheierea concursului a venit momentul coloşilor. Organizatorii au pregătit un recital in memoriam Aurelian Andreescu. Artişti de seamă i-au interpretat piesele. Adrian Romcescu, Corina Chiriac, Adrian Daminescu, Aurelian Temişan sau  Ionuţ Ungureanu au fost câţiva dintre cei care au smuls publicului ropote de aplauze.

Poate cel mai impresionant lucru a fost însă acela că la spectacol a fost prezent şi bunul prieten al lui Aurelian Andreescu, Cornel Constantiniu. Deşi starea acestuia de sănătate nu este una bună, iar maestrul nu a putut cânta pe scenă, totuşi a ţinut să fie în sală şi să participe la acest omagiu muzical.

http://www.reporterntv.ro/stire/a-inceput-festivalul-national-de-muzica-usoara-mamaia-2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii