Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început cea de-a doua probă a bacalaureatului

ro

21 Jun, 2016 11:47 1744 Marime text
Astăzi a debutat cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie- iulie 2016, evaluarea competenţelor digitale. La această probă, care se derulează în perioada 21- 24 iunie 2016, s-au înscris 3176 de absolvenți.

Conform prevederilor metodologice în vigoare, acest examen se susține după un grafic stabilit la nivelul unității de învățământ, în zilele programate, în intervalul orar 13.00- 14.30. În fiecare dintre zilele alocate probei, Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) furnizează centrelor de examen câte o variantă de subiecte, un barem de evaluare și de notare și câte cinci pachete cu fișiere care urmează să fie prelucrate în conformitate cu cerințele din subiecte.
 
Pachetele cu fișiere sunt preluate pe calculatoarele din laboratoare, astfel încât fiecare calculator utilizat în cadrul probei să aibă subiect atribuit și oricare două calculatoare care să învecinează să aibă fișiere de lucru diferite.
 
Proba de evaluare a competențelor digitale se derulează timp de 90 de minute, după cum urmează:
•           primele 15 minute sunt alocate pentru rezolvarea Fișei A, utilizînd conexiunea internet;
•           75 de minute pentru rezolvarea Fișei B, după întreruperea conexiunii la internet.
 
Candidații dau răspunsurile în scris, pe foaia de examen, fiind apoi evaluați conform baremului trimis de CNEE, atât pe baza informațiilor oferite în scris cât și a produselor software obținute pe computer. În funcție de punctajul final, se stabilește nivelul de competență digitală a candidatului: utilizator începător/ nivel mediu/ avansat/ experimentat.
 
Rezultatele obținute de candidați sunt afișate după evaluarea tuturor candidaților care au susținut proba în aceeași zi, în termen de cel mult două zile de la susținerea probei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii