Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost semnat contractul de finanţare „Dezvoltarea capacităţii feroviare în Sectorul Fluvio-Maritim al Portului Constanţa”

ro

24 Sep, 2013 14:53 1577 Marime text
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial – Transport 2007-2013 din Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională “Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, reprezentată de directorul general Valeriu Nicolae IONESCU, au semnat contractul pentru acordarea finanţării nerambursabile a proiectului „Dezvoltarea capacităţii feroviare în Sectorul Fluvio-Maritim al Portului Constanţa”.

Valoarea totală a proiectului este 94.779.144 lei, din care valoarea totală eligibilă este 60.007.551 lei.

Autoritatea de Management se angajează să acorde finanţarea valorii totale eligibile astfel: Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională în proporţie de 85%, respectiv 51.006.418 lei; Contribuţia bugetului de stat în proporţie de 15%, respectiv 9.001.133 lei.

De asemenea, Autoritatea de Management se angajează ca, printr-o obligaţie de diligenţă, să sprijine beneficiarul –CN APM SA Constanţa- în demersurile de includere a sumelor neeligibile, respectiv 34.771.593 lei, în anexele la legile bugetului de stat.

Finanţarea proiectului „Dezvoltarea capacităţii feroviare în Sectorul Fluvio-Maritim al Portului Constanţa” este inclusă în Programul Operaţional Sectorial – Transport, Axa Prioritară 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport” Domeniul Major de Intervenţie 2.3 „Modernizarea porturilor dunărene şi maritime”.

Investiţia „Dezvoltarea capacităţii feroviare în Sectorul Fluvio-Maritim al Portului Constanţa” cuprinde realizarea unui complex feroviar sistematizat în sectorul fluvio-maritim al Portului Constanţa, care va asigura deservirea optimă şi unitară a actualilor şi viitorilor operatori portuari. În prima etapă se vor executa liniile de căi ferate care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic până în anul 2020.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii