Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicat ghidul destinat clienților și păgubiților Carpatica Asig

ro

29 Jul, 2016 20:18 1767 Marime text
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat ghidul destinat clienților și păgubiților Carpatica Asig, societate de asigurări care a rămas fără autorizație de funcționare în urma constatării insolvenței.
 
Potrivit unui comunicat al Autorității, publicația include un set de întrebări și răspunsuri pentru situații cu care se pot confrunta cei care dețin o poliță la societatea Carpatica Asig sau cei care au suferit o daună provocată de un asigurat al societății. 
 
Printre cele mai importante teme prezentate în cadrul ghidului se numără: măsurile de protecție pentru consumatori în cazul declarării falimentului Carpatica, valabilitatea polițelor de asigurare încheiate la Carpatica, rolul Fondului de Garantare a Asiguraților, termenele pe care asigurații/păgubiții Carpatica Asig trebuie să le aibă în vedere etc. 
 
De asemenea, consumatorii pot afla care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a recupera creanța de asigurare, cum poate fi denunțată o poliță încheiată la Carpatica Asig și cum trebuie formulată o cerere către FGA, relatează agerpres.ro.
 
Ghidul, care poate fi consultat pe site-ul ASF, face parte din seria de proiecte inițiate de ASF, menite să contribuie la o mai bună informare și protecție a consumatorului de servicii financiare non-bancare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii