Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate A fost la Ciutacu, la Antena 3 - Laurenţiu Mironescu, despre acuzaţiile care i se aduc în dosarul afacerilor ilegale din Portul Constanţa

ro

07 Apr, 2012 07:06 1802 Marime text

1294421606laurentiu_mironescu.jpgFostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, a vorbit, vineri, la "Vorbe Grele" de la Antena 3 despre momentul în care a aflat că se află în atenţia procurorilor DNA, în calitate de inculpat într-un dosar privind afacerile ilegale din Portul Constanţa.
"Eram în drum spre muncă. Pe drum am văzut maşini de poliţie de frontieră pe la Podul Agigea. Nu mi-am dat seama că eu sunt vizat de poliţişti. Am depăşit Medgidia şi la ora 6 dimineaţa m-a sunat soţia că sunt mascaţii la noi în casă, la Eforie Sud. Au spart poarta şi aveau intenţia să dărâme uşa de la intrare. Mi l-a dat pe şef care mi-a spus că e percheziţie la mine acasă. M-am întors imediat la domiciliu. Acolo curtea era plină de mascaţi, mi-au pus un act în faţă şi am înţeles că sunt învinuit într-o cauza. Percheziţia a durat 7 ore" a declarat Laurenţiu Mironescu.
Mironescu a vorbit şi despre relaţia în care este cu senatorul Mircea Banias, trimis şi el în judecată de procurorii DNA, în dosarul privind fapte de corupţie din Vama Port Constanţa. Alături de Banias şi Mironescu au mai fost trimise în judecată alte 37 de persoane.
"Între mine şi Banias a fost o animozitate. Noi am copilărit împreună, ne cunoaştem de multă vreme, am fost parteneri într-o fundaţie dar în 2008 relaţiile s-au răcit, culminând cu momentul în care Banias ( preşedinte interimar al PDL Constanţa, la acea vreme - n.r.) a vrut să mă scoată din Biroul Permanent Judeţean. Atunci am vorbit ultima oară" a declarat Mironescu la Antena 3.
Întrebat pe cine bănuieşte că i-ar "purta sâmbetele şi ce interese a deranjat" Laurenţiu Mironescu a declarat că un astfel de scenariu este greu de crezut.
"E greu de crezut un scenariu conform căruia am deranjat pe cineva. Eu am o explicaţie pe care mi-o dau mine. În virtutea eradicării corupţiei am realizat o instituţie în România şi anume DNA-ul. Spun am realizat pentru că inclusiv eu am votat cu două mâini chiar în Parlament. Am creat o instituţie care, în timp, a ajuns să confişte drepturile constituţionale" a conchis fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu.

Sursa: http://www.antena3.ro/

UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 

Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii