Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul pe 2015 a fost aprobat de Guvern

ro

12 Dec, 2014 20:04 1579 Marime text
Guvernul s-a reunit astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba proiectul legii bugetului de stat pe 2015 şi pe cel al asigurărilor sociale de stat 2015, urmând ca sâmbătă Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să stabilească calendarul dezbaterilor şi votului la proiectul de lege. Şedinta de guvern era programată iniţial pentru ora 10.00, dar a fost reprogramată pentru ora 17.00, pentru a începe însă în jurul orei 19.00, informează România TV

"Cele trei proiecte de lege care pleacă la Parlament sunt proiectul de lege privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pe 2015 şi Strategia fiscal bugetară, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat", a anunţat premierul Victor Ponta, în cadrul şedinţei extraordinare a Executivului dedicate aprobării proiectului legii bugetului pe anul viitor, mai relatează sursa citată.

Premierul Victor Ponta a anunţat că după aprobarea proiectului de buget pe 2015, acesta va fi dezbătut în Parlament, apoi adoptat şi trimis spre promulgare la preşedintele României. 

"Educaţia primeşte 3 miliarde de lei în plus faţă de anul actual. Toate sumele necesare pentru cofinanţarea fondurilor euopene sunt prevăzute în buget. 19 miliarde de lei şi titlurile executorii din 2015 le plătim anul acesta, cele din 2016 le plătim în 2015", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus că "există un singur domeniu care chiar dacă primeşte ceva în plus, primeşte nesemnificativ şi sper că vom reuşi să rezolvăm politic acest lucru".

"Mă refer la domeniul apărării unde cei 0,3% din PIB, alocare suplimentară pe care ne-am angajat, nu le-am obţinut în negocierile tehnice cu Comisia Europeană poate fi obţinut doar în negocierea politică din cadrul Consiliului European", a continuat Ponta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii