Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobat Planul de management și regulamentul sitului Dealul lui Dumnezeu. Aici există un șarpe unic în lume

ro

23 Nov, 2016 02:15 2846 Marime text
Acum două zile a fost publicat, în Monitorul Oficial al României, partea I, numărul 932/21.XI.2016, ordinul privind Planul de management și a Regulamentului sitului Dealul lui Dumnezeu.
 
Actul normativ este semnat, pentru ministrul mediului, apelor și pădurilor de minsitrul secretar de stat Simona Olimpia Negru.
 
Ce este Dealul lui Dumnezeu și unde se află
 
Dealul lui Dumnezeu este un sit de importanță comunitară (SCI) desemnat în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a habitatelor naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate, potrivit wikipedia.
 
Acesta este situat în județul Iași, pe teritoriul administrativ al comunei Românești.
 
Zona a fost declarată sit de importanță comunitară prin Ordinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile Nr.1964 din 13 decembrie 2007 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România) și se întinde pe o suprafață de 579 hectare.
 
 
Aria protejată reprezintă o zonă depresionară (în regiunea bioegeografică continentală) în sudul Dealurilor Moldovei (pajiști stepice, mlaștini, turbării, terenuri arabile, tufărișuri) ce adăpostește și protejează o reptilă (endemică pentru țara noastră) din specia Vipera ursinii ssp moldavica, cunoscută sub denumirea de viperă-de-stepă, specie aflată pe lista roșie a IUCN (foto).
 
În arealul sitului este semnalată și prezența unei insecte protejate la nivel european prin Directivei CE 92/43/CE din 21 mai 1992 (privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică).
Sursa foto: antenasatelor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii