Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobat Planul de management pentru Dunele marine de la Agigea (document)

ro

20 Sep, 2016 10:59 2428 Marime text
Guvernul României, prin Ministerul Mediului a aprobat printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial al României Planul de Management al sitului Natura 2000 Dunele marine de la Agigea și cel al ariei naturale protejate de interes național Dunele marine de la Agigea.
 
Articolul 2 al Ordinului emis de Executiv aprobă Regulamentul sitului Natura 2000 Dunele marine de la Agigea și al ariei naturale protejate de interes natural Dunele marine de la Agigea.
 
Ordinul emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este semnat de secretarul de stat Viorel Traian Lascu.
 
Ce sunt Dunele marine de la Agigea
 
Dunele marine de la Agigea alcătuiesc o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip botanic), situată în județul Constanța, pe teritoriul administrativ al comunei Agigea.
 
Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al Românii, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național Secțiunea a III-a - zone protejate) și se întinde pe o suprafață de 25 hectare.
 
Aria naturală reprezintă o zonă (de interes botanic) a litoralului românesc, cu dune de nisip fixate la sol de specii vegetale termofile, cu faună caracteristică zonelor aride (stepă dobrogeană) și elemente floristice constituite din asociații de plante vasculare.
 
În arealul rezervației naturale au fost semnalate mai multe plante rare cu specii de: ciucușoară de nisip (Alyssum borzaeanum, specie aflată pe Lista roșie a IUCN), cârcel (Ephedra distachya), volbură (din specia Convolvulus persicus), coșaci de nisipuri (Astragalus varius) sau varză de mare (Crambe maritima).

În secțiunea Documente a acestui articol puteți consulta textul Ordinului publicat în Monitorul Oficial al României. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii