Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A falsificat o situaţie şcolară şi a ajuns pe mâna oamenilor legii

ro

30 Oct, 2015 18:51 1159 Marime text
Directoarea unui liceu din Petroșani a fost reținută, împreună cu un complice, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB), după ce ar fi fasificat o serie de documente care atestau faptul că o persoană a absolvit liceul respectiv. Conform procurorilor, în cursul lunii iulie a acestui an, Marius Ilaș, din București, a fost contactat de două persoane pentru a o ajuta pe una dintre ele să facă liceul și să promoveze examenul de bacalaureat în mod fictiv.
 
Într-o primă fază, directoarea ar fi încasat 1.000 de lei pentru a interveni pe lângă funcționarii Serviciul de Evidență a Populației din Petroșani, pentru a obține o mutație din buletin pentru unul dintre aceștia, necesară pentru înscrierea la un liceu din orașul respectiv. Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iulie, acesta a mai luat 10.500 de lei pentru a o convinge pe Maria Albescu, directoarea unui liceu din municipiu, să îl înscrie pe acesta la școală și să obțină documente false care să ateste faptul că a făcut liceul. Ulterior, persoana respectivă i-a dat lui Ilaș încă 7.000 de lei, bani în schimbul cărora a primit situația școlară completă, ca și cum ar fi absolvit liceul, cu succes, în perioada 2011 - 2015.
 
Marius Ilaș a fost arestat preventiv în timp ce Maria Albescu a fost plasată în arest la domiciliu printr-o decize a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii