Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

9 ani de la tragedia din Stațiunea Mamaia. 4 tineri arși de vii în Porsche Cayenne. Cine erau

ro

18 Feb, 2016 01:06 15977 Marime text
Acum nouă ani, pe 18 februarie 2007, George Gabriel Gociman, fiul patronului fostului club Sunquest din Mamaia, producea una dintre cele mai groznice tragedii rutiere.
Polițiștii spuneau, la vremea aceea, că era cea mai mare nenorocire rutieră din ultimul sfert de secol.
 
Era aproximativ ora 04.30. Tânărul conducea un autoturism de lux, marca Porsche, model Cayenne, pe raza staţiunii.
La primul sens giratoriu, șoferul a pierdut controlul volanului, a derapat, a patruns pe banda întâi, a trecut peste bordură și a intrat în copacul de pe marginea șoselei.
Impactul a fost atat de puternic, încât pomul a fost smuls din rădăcini. Autoturismul a explodat instantaneu și a fost aruncat la aproximativ 200 de metri. Un taximetrist aflat în apropiere a vrut să sară în ajutorul victimelor, dar flăcările înalte de doi-trei metri l-au împiedicat.
Ulterior, şoferul, George Gabriel Gociman, Anca Otilia Matei, fiica unui poliţist de la Frontieră, pasageră pe scaunul din dreapta faţă, Paul Ştefan Ivănuş şi Irina Suzana Stanciu, pasageri pe bancheta din spate, au decedat.
 
Reamintim că una din victime, Anca Otilia Matei, a fost găsită, arsă, sub mașină, ancheta stabilind că în momentul impactului, fusese aruncată prin parbriz dincolo de capotă, iar autoturismul trecuse peste ea.
 
Mai trebuie relevat că martorii spuneau că mașina cu care s-a produs teribilul accident se deplasa, relativ, cu o alta, în paralel, cu aceeași viteză. De unde s-a concluzionat ca ambele autoturisme de lux participau la o "liniuță".
Pe 20 februarie 2008, la un an si două zile de la nenorocire, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a concluzionat, în dosar, că vinovatul a fost tânărul, care evident nu mai putea fi acuzat de nimic.
În memoria lor, tatăl lui George Gabriel Gociman, patron al Hotelului Gociman (fosta discotecă Sunquest), a ridicat un monument la locul accidentului, vegheat în permanenţă de flori şi candele.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ncaeu 18 Feb, 2016 12:28 Anca nu te vom uita niciodata !