Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

7.000 de lei amenda ITM pentru societatea care deţine restaurantul Beirut. Eugen Bola, „Dintre cele patru fete, doar una avea contract de muncă activ“

ro

06 Apr, 2014 19:57 2563 Marime text
Societatea care deține restaurantul Beirut din Constanța, grav afectat de incendiul izbucnit sâmbătă noapte, a fost amendată cu 7.000 de lei, pentru diverse nereguli, potrivit directorului Inspectoratului Teritorial de Muncă, Eugen Bola. Măsura ar fi fost adoptată în urma unui control efectuat, cu câteva săptămâni înainte de petrecerea tragediei, de către inspectorii de muncă, a mai spus șeful ITM Constanța. Conform Lui Eugen Bola, „în cazul controalelor precedente, au fost dispuse amenzi contravenţionale pentru nereguli descoperite pentru securitatea în muncă. Nu a existat o persoană în firmă care să fi fost instruită special pentru intervenţie în astfel de cazuri“ a declarat, pentru cotidianul nostru, directorul ITM, Eugen Bola.

UPDATE: Acesta a mai spus că în zilele următoare va demara o anchetă comună cu cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţie. „Avem două direcţii de urmat în cerctările pe care le vom face în cazul incendiului de la restaurantul Beirut: în primul rând vom discuta cu toţi martorii pentru a vedea exact de unde a pornit mai întâi incendiul şi, mai important, cine erau persoanele respnsabile care ar fi trebuit să se ocupe de evacuarea localului şi toate celelalte care se impuneau a fi făcute conform evaluării de risc. Evident a fost o abatere gravă pentru că restaurantul nu era amplasat într-o clădire mare, iar focul s-a extins în timp record. A fost o lipsă de reacţie din partea personalului. A doua direcţie pe care o vom analiza este cea are ţine strict de Inspectoratul Teritorial de Muncă şi anume: trebuie să cercetăm ce căuta acolo o persoană, născută în 1994 (n.r. Nicoleta Buirencu) care nu a fost niciodată înregistrată în REVISAL, sau alte două persoane care figurau având contract de muncă pentru alte societăţi. Dintre cele patru fete (n.r. cele trei decedate şi cea care este în stare gravă la Spitalul de arşi din Capitală), doar una avea contract de muncă activ“, a mai spus Eugen Bola.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii