Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

51 de fani au fost arestaţi ca urmare a violenţelor de după meciul Ungaria - România (video)

ro

05 Sep, 2015 13:32 1303 Marime text
 
Cincizeci şi unu de suporteri au fost arestaţi, astăzi, ca urmare a violenţelor ce au avut loc după meciul Ungaria - România, contând pentru grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, informează agenţia MTI. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei ungare, 38 de persoane (15 fani maghiari şi 23 de poliţişti) au fost rănite în timpul incidentelor din apropierea Groupama Arena.
 
Înaintea meciului şi după meci, suporteri ce făceau parte dintr-un grup de 1.500-2.000 de fani au atacat în mod repetat forţele de ordine cu sticle, petarde, pietre, indicatoare rutiere şi chiar coşuri de gunoi. Poliţiştii au reacţionat folosind gaze lacrimogene, tun de apă şi câini pentru a restabili ordinea. Suporterii au aruncat către poliţişti şi cu indicatoare rutiere, coşuri de gunoi. 21 de maşini ale poliţiei şi un tun de apă au fost distruse.
 
Au fost arestate 22 de persoane pentru violenţe şi 22 de fani au fost reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice. Agenția MTI notează că, potrivit unei surse din cadrul Poliţiei, printre cei arestaţi se află şi patru români.
 
Reprezentativa de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, ieri, la Budapesta, în compania selecţionatei Ungariei, în etapa a şaptea a grupei F din preliminariile Campionatului European din 2016. Joi seară şi vineri au avut loc mai multe incidente înaintea meciului. Astfel, un poliţist a fost rănit uşor şi 18 persoane au fost puse sub acuzare, în urma incidentelor care au avut loc între grupuri de huligani şi forţe de ordine. Dintre cele 18 persoane, 16 sunt acuzate de vandalism, iar două de agresarea unui poliţist, a anunţat Poliţia maghiară.

sursa foto: ziuanews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii