Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de copii Galaţi prezintă toxiinfecție alimentară după ce au consumat laptele oferit la şcoală

ro

10 Mar, 2016 14:19 2233 Marime text
 
Astăzi 40 de elevi de la Școala Generală „Iulia Hașdeu” din municipiul Galați au fost transportați la spital cu peste zece ambulanțe.
 
Elevilor li s-a făcut rău, cel mai probabil după ce au consumat laptele distribuit prin programul guvernamental „Laptele și Cornul”.
 
Medicii de pe ambulanțe evaluează starea de sănătate a copiilor, iar cei care necesită spitalizare, urmează să fie internați.
 
Conform inspectorului școlar general al ISJ Galați, Mioara Enache, care s-a deplasat la fața locului, copiii au mâncat laptele la ora 10.00, iar la aproximativ o oră le-a venit rău, acuzând stări de vomă și dureri de burtă, notează agerpres.ro.
 
Laptele care a ajuns la această unitate de învăţământ este distribuit de aceeași firmă locală care a distribuit şi vinerea trecută laptele la o școală din comuna Pechea, după care 17 elevi au fost internați în spital cu simptome de toxiinfecție alimentară.
 
Potrivit informațiilor furnizate Agerpres de inspectorul școlar general Mioara Enache, deși distribuitorul este comun în ambele cazuri, în cazul școlii din municipiul Galați producătorul laptelui este diferit.
 

Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii