Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30 de migranți prinși la graniță cu Serbia. Voiau să intre ilegal în România (galerie foto)

ro

12 Sep, 2016 11:43 1806 Marime text
Poliția de Frontieră au prins 30 de migranți în Sânnicolau Mare, din Serbia, la granița de sud-vest a țării. 29 de cetățeni afgani şi un pakistanez încercau să intre ilegal din Serbia în România pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Cele 30 de persoane au fost surprinse, azi dimineața, în jurul orei 2:20.

„Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor ITPF Timisoara au declanşat o acţiune specifică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Sannicolau Mare, fiind depistate 30 de persoane de origine asiatică, ascunse în culturile agricole din apropierea frontierei cu ţara vecină. Grupul de persoane a fost preluat şi transportat la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, informează Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă, citată de Digi 24.

Cei 30 de bărbați nu aveau documente asupra lor. Ei le-au spus polițiștilor că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 30 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale. Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, precizează sursa citată.

Poliția de Frontieră a întărit dispozitivul de supraveghere al frontierei din zona sud-vestică, iar la acțiuni participă și un elicopter.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii