Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30 de ani de închisoare pentru şeful „Academiei Infractorilor"

ro

04 May, 2016 13:44 1555 Marime text
Nouă inculpaţi din dosarul „Academia Infractorilor” au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, 30 de ani de închisoare fiind pedeapsa primită de liderul grupării, Adrian Botez, zis „Ţîţă”.
 
Tribunalul Bucureşti a pronunţat pe 29 aprilie o decizie, în primă instanţă, pentru nouă inculpaţi din dosarul „Academia Infractorilor”, acuzaţi de numeroase fapte cu violenţă. Cei nouă au primit pedepse, cumulate, de peste 60 de ani de închisoare. Adrian Botez, liderul lor, a fost condamnat la o pedeapsă totală de 30 de ani de închisoare, fiind cumulată aici şi o pedeapsă primită în urmă cu mai mulţi ani de la Tribunalul Bacău.
 
Pe lângă Adrian Botez, au mai fost condamnate alte opt persoane. Alexandra Gheorghiu, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, Florin Pădureanu, a luat trei ani şi 11 luni de închisoare, Florin Diţă, patru ani şi două luni de închisoare, Cătălin Ispas, patru ani şi cinci luni, Constantin Mihai, patru ani şi cinci luni, Petre Munteanu a primit patru ani şi cinci luni de închisoare, Petre Movilă, patru ani şi şapte luni de închisoare iar Cosmin Rusu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. De asemenea, în acest dosar, pentru alte opt persoane, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să disjungă cauza.
 
Reamintim că aceştia au acţionat în ţări precum Marea Britanie, Belgia, Andorra, Germania, Austria, Italia, Franţa, Olanda, Croaţia sau Slovenia. Casele de antrenament au fost închiriate în Bucureşti, Cluj, Constanţa, iar programul de pregătire dura 90 de zile. Hoţii Academiei îşi făceau dinainte un plan bine pus la punct. Erau punctate magazinele de lux, erau stabilite măsurile de protecţie ale acestor magazine, traseele de fugă, căile de atac.
 
Citeşte şi Cum acţiona „Academia Infractorilor“: Casele de antrenament au fost închiriate în Constanţa, Bucureşti şi Cluj
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii