Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

29 de percheziţii într-un dosar cu prejudiciu de peste 2.000.000 lei

ro

20 Apr, 2016 13:26 1070 Marime text
 
La data de 20.04.2016, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galați şi lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, efectuează un număr de 29 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016 membrii grupului infracţional organizat au creat un circuit infracţional în scopul introducerii în România, în mod ilegal, a unor importante cantităţi de ţigări prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier.
 
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că membrii grupului infracţional au reuşit ca, în perioada susmenţionată, să introducă în România peste 230.000 pachete de ţigări ce aveau aplicate timbre de accizare emise de autorităţile fiscale ale Republicii Moldova ori provenite din magazinele duty free. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 2.000.000 lei.
 
În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicat următoarele bunuri: suma de 20.000 lei, suma de 2.000 euro, 10 autoturisme utilizate în activităţile de contrabandă şi 1.000 pachete de ţigări de contrabandă.
 
În vederea audierii şi a dispunerii măsurilor legale vor fi conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi un număr de peste 60 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
 
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii