Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta 232 de firme au primit până în prezent sancțiuni de la ANAF

ro

02 Apr, 2015 14:08 1251 Marime text
Premierul Victor Ponta a vorbit în cadrul ședinței săptămânale de guvern din 2 aprilie despre sancțiunile date de ANAF în ultimul timp, informează b1.ro.
 
Premierul a declarat că evaziunea fiscală trebuie combătută în continuare, atât pentru firmele mici cât și pentru cele mari. Acesta a precizat și că 232 de firme au primit până în prezent sancțiuni de la ANAF și că efectele pozitive se vâd până și la casele de marcat, vânzătorii care dau bon simțind o creștere a vânzărilor de 25%.

Cu toate acestea Ponta atrage atenția că poate nu meritau toți cei 232 sancționați, subliniind că nu dorește să existe abuzuri în acest sens.

 "Până în prezent 232 de firme au primit sancțiuni de la ANAF. Poate doar 150 meritau, pentru ceilalți nu vreau să existe abuzuri", a declarat Ponta.

Prin urmare, premierul a cerut ca marți să i se aducă modificarea necesară pentru legea ANAF, astfel încât să se prevină eventuale excese ale inspectorilor.

Modificarea legii ANAF prevede că  activitatea unei firme va fi suspendată doar dacă diferenţa de bani găsită în plus sau minus va fi de 300 lei sau 500 lei, iar decizia de suspendare va putea fi revocată în aceeaşi zi dacă este achitată o amendă reprezentând de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate.

Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii