Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

23 de localităţi din judeţul Constanţa au probleme cu energia electrică

ro

18 Jan, 2016 14:56 1584 Marime text
Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului și căderilor masive de zăpadă, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea.

La ora 14.00, situaţia se prezenta astfel: în judeţul Constanța sunt nealimentate total 14 linii electrice aeriene de medie tensiune, cinci linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 274 posturi de transformare, fiind afectate 23 de localităţi (Topalu, Tichilești, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Fântânele, Istria, Răzoare , Lipnița, Cuigiuc, Goruni, Galița, Gârlița, Esechioi, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Hațeg, Abrud, Rasova-CAP, Potârnichea, Amzacea parțial, Hârșova parțial).

Localitatea Cumpana este afectată parțial (zona ANL, Sala Sport), iar în municipiul Constanța sunt avarii în zona Palas. În judeţul Tulcea toate localitățile au fost realimentate.
 
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).
 
Echipele Enel Distribuție Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. 

Sursa foto: bani.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • john 18 Jan, 2016 15:13 Cumpana este afectata TOTAL nu partial de la ora 7 AM.