Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 februarie – comemorarea Cuviosului Timotei

ro

21 Feb, 2015 10:26 1092 Marime text
Ziua de 21 februarie este consacrată comemorării Cuviosului Timotei, Sfântului Eustatie, Episcopul Antiohiei, Sfântului Mucenic Mauriciu, în calendarul creştin – orthodox.

Cuviosului Timotei, ucenic al arhimandritului Teoctist, de la mănăstirea din Simvoli, s-a înrolat încă din tinereţe în viaţă monahală, dând dovadă de mare străduinţă în post, rugăciune şi îndepărtare a ispitelor. Toate aceste virtuţi ale sale i-au adus darul de a face minuni, a vindecă şi a avea putere asupra diavolilor ce îşi făceau sălaş în trupurile oamenilor. A dus o viaţă de rătăcitor, şi s-a sihăstrit în mijlocul munţilor pentru a fi mai departe de lume şi mai aproape de Dumnezeu. După o viaţă de sfinţenie, şi-a dat sufletul Domnului la adânci bătrâneţi.

Sfântul Eustatie, Episcopul Antiohiei

Sfântul Eustatie a fost episcop în Bereea (Alepo), din Siria, şi apoi în Antiohia, în anul 324. A avut o mare contribuţie la Conciliul de la Niceea, care a condamnat erezia ariană. Zelul sau pentru credinţă i-a atras numeroase vrăşmaşii din partea ereticilor, ce au adunat un conciliu la Antiohia, unde, prin intermediul unor înşelăciuni şi a unor martori mincinoşi, au reuşit obţină exilarea lui în Tracia, loc în care a murit câţiva ani mai târziu.

Sfântul Mucenic Mauriciu

Ofiţer în armata română, Sfântul Mucenic Mauriciu, a făcut parte dintre credincioşii creştini din Apamia, Siria, aduşi la judecată în faţă împăratului Maximian. Întrucât a refuzat dăruiască jertfe zeilor păgâni, a fost supus torturii, murind astfel un martir al lui Dumnezeu.

Sursa foto: calendarortodox.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii