Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2016 vine cu reduceri de taxe

ro

27 Dec, 2015 15:15 1794 Marime text
Semne bune anul are!  Trei dări importante se reduc de la 1 ianuarie: taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe dividende şi cel pentru micile afaceri. 

Prima zi a anului viitor aduce TVA redusă la 20%, ceea ce înseamnă că toate produsele - îmbrăcăminte, încălţăminte, băuturi sau bilete de tren - ar trebui să fie mai ieftine cu trei procente. Sunt unele magazine care au furat startul și care deja vând unele produse nealimentare cu TVA de 20%.

Această reducere de TVA ne va lăsa mai mulţi bani în buzunar, însă pentru bugetul de stat va fi o pierdere de opt miliarde de lei.
Taxe mai mici vor plăti şi cei care primesc dividende, adică banii pe care cel care deține acţiuni la o firmă îi ia din profitul acesteia. Impozitul pe dividende va scădea de la 16% la 5%. Şi această măsură are un cost de peste un miliard de lei pentru visteria statului.

Sunt veşti bune şi pentru micii patroni. Cei care au mai mulţi angajaţi vor plăti un impozit pe venit de 1%, iar cei fără salariaţi - 3%. Dacă ar fi să facem un calcul sumar, vedem că toate aceste măsuri vor lăsa un gol bugetar de aproape zece miliarde de lei, bani pe care Guvernul speră să-i recupereze, în parte, din creșterea economică de anul viitor.
 
Sursă: digi24.ro
Sursă foto:  realitatea.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii