Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2015 cu regrete, la Hârşova De Revelion, hârşovenii vor avea parte de... multă linişte

ro

30 Dec, 2015 14:10 2550 Marime text
Mai este doar o zi până la finalul anului, iar administraţia locală din oraşul Hârşova nu se gândeşte deloc la vacanţă. Edilul-şef al oraşului are planuri mari de viitor şi îşi doreşte să depună cât mai multe proiecte pentru finanţare europeană.

Astfel, administraţia locală a trimis deja spre evaluare două proiecte de suflet ale primarului Tudor Nădrag. Unul dintre ele este reabilitarea Şcolii Gimnaziale „Ion Cotovu”, aflată pe lista monumentelor istorice, iar un altul priveşte înfiinţarea unui centru multicultural  pentru a valorifica apele termale din oraş.

“Proiectul vizează valorificarea apelor termale şi construirea unui centru de odihnă şi tratament. Clădirea va avea 26 de camere de cazare, fiecare dotată cu baie proprie, săli de conferinţă, bazine termale şi alte utilităţi care vor fi necesare unui asemenea centru“, a declarat gopodarul-şef al oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Primarul oraşului a mai adăugat că îşi doreşte foarte mult să pună în aplicare acest proiect, deoarece apele termale ies singure la suprafaţă de la o adâncime de 180 m, au 40 de grade şi merită să fie puse în valoare.  Acesta a mai afirmat că oamenii din toată ţara  vin să beneficieze de efectul tămăduitor al acestor ape, însă  sunt trataţi în condiţii foarte proaste.

Cele două proiecte dragi ale administraţiei locale au fiecare un cost de 6 milioane de euro şi sunt depuse, în parteneriat,  pe Programul Transfrontalier CBC România - Bulgaria.


De Revelion, hârşovenii vor avea parte de...  multă linişte

„Pentru noaptea dintre ani,  le-am pregătit membrilor comunităţii Hârşova multă linişte, un foc de artificii, care va avea loc, ca în fiecare an, în vecinătatea primăriei şi care a costat de la bugetul local 10.000 lei. Avem şi un brad de 17 m adus de la munte şi împodobit”, a spus pentru ZIUA de Constanţa primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Locuitorii mai sunt aşteptaţi, alături de copii,  să se plimbe şi să admire parcul de lângă  Casa de cultură, care a fost amenajat într-un mic orăşel al copiilor. 

În altă ordine de idei, potrivit edilului-şef al oraşului de pe malul Dunării, instituţia pe care o conduce va asigura în următoarea perioadă refacerea stocurilor de combustibil, pentru asigurarea căldurii unităţilor şcolare, cât şi a spitalului local.

2015 se încheie cu două  mari supărări pentru comunitatea din Hârşova

Deşi în 2015, primăria din Hârşova a gândit şi a depus noi proiecte, iată că acest an se încheie cu două mari dezamăgiri pentru comunitatea locală.  Gospodarul-şef spune că este supărat, deoarece spitalului  Orăşenesc Hârşova, care deserveşte nouă comune şi alte sate din vecinătatea judeţului, nu i se vor deconta 7 miliarde de lei, adică, totalul serviciilor  prestate la această oră. Vinovatul, în opinia conducerii primăriei, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa (CJAS) a încheiat  cu spitalul oraşului un contract abuziv, în care este specificată o sumă pentru tratarea şi îngrijrea pacienţilor, plafon care a fost deja depăşit de unitatea spitalicească. Tudor Nădrag a anunţat, pe această cale,  că va da în judecată     CJAS pentru că oamenii nu se îmbolnăvesc, în funcţie de un contract.

O altă mâhnire pentru conducerea administraţiei publice locale este că, deşi s-a încercat reabilitarea cetăţii din oraş, în vara aceasta, s-a  pierdut un proiect din cauza Bulgariei.  Proiectul, derulat în parteneriat cu ţara vecină, nu a mai fost pus în aplicare, deoarece au avut loc alegeri în Bulgaria, iar noua conducere nu a mai fost interesată de parteneriat.

Planuri pentru 2016: “Sunt hotărât să nu ratăm nicio sesiune de depuneri de proiecte pe fonduri europene!”

Anul viitor, primarul Tudor Nădrag este mai hotărât ca oricând să lupte pentru înfrumuseţarea oraşului.
„După întâi ianuarie depunem cât mai multe proiecte, pentru  că este principala sursă de a atrage fonduri pentru  comunităţile noastre. Sunt hotărât să nu ratăm nicio sesiune de depuneri de proiecte pe fonduri europene! Şi dacă nu va funcţiona, vom încerca pe celelalte axe de finanţare. Important este să perseverăm şi să facem ceva pentru comunitatea în care  am fost aleşi. S-o înzestrăm şi să o îmbunătăţim după priceperea noastră!”, a afirmat, edilul-şef, Tudor Nădrag.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii