Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2010 va aduce case mai ieftine

ro

02 Jan, 2010 14:04 2078 Marime text

house12.jpg2010 va aduce cel putin o stabilitate a preturilor pe piata imobiliara. Este concluzia analistilor care spun ca este normal sa fie asa, daca ne gândim ca posibilitatile românilor de a-si cumpara o casa sunt din ce în ce mai reduse.

Analistii imobiliari estimeaza ca apartamentele se mai pot ieftini în prima parte a anului. Acestia mizeaza pe dorinta dezvoltatorilor de a scapa de stocul de locuinte si pe promotiile deja anuntate.

2010 va aduce cel putin o stabilitate a preturilor pe piata imobiliara. Este concluzia analistilor care spun ca este normal sa fie asa, daca ne gândim ca posibilitatile românilor de a-si cumpara o casa sunt din ce în ce mai reduse.

"În ceea ce priveste preturile, eu cred ca în prima jumatate a anului 2010 ele pot sa sufere în continuare o usoara scadere, dar nu de dimensiunile celor cu care am fost obisnuiti în ultimele luni, dupa care probabil ca se vor stabiliza", spune Radu Zilisteanu, analist imobiliar.

În 2009, dezvoltatorii imobiliari au redus pretul pe metru patrat de la 1400 de euro, în luna martie, la 900 de euro, începând cu luna octombrie. Chiar si asa, vânzarile de locuinte au scazut, de la începutul anului 2009, cu 40 la suta, fata de 2008. Analistii spun însa ca dezvoltatorii imobiliari nu se descurajeaza si vor gasi noi solutii de atragere a clientilor.

"Vom asista cu siguranta la noi scaderi de pret, dar aici clientii trebuie sa fie atenti privitor la aceste preturi, pt ca nu este de ajuns sa platesti un pret mic pentru un apartament nou daca nu vei avea siguranta ca acesta va fi livrat", spune Vlad Vlasceanu, director târg imobiliar.

Analistii mai cred ca motorul pietei imobiliare în 2010 ar putea fi programul Prima Casa, daca acesta va fi prelungit de Guvern. În 2009, statul a alocat pentru prima casa 1 miliard de euro, din care au fost acordate garantii de doar 480 de milioane de euro. Daca acest program va continua, în a doua jumatate a anului, piata imobiliara se va mai dezmorti, iar numarul tranzactiilor va creste, spun specialistii.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii