Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de persoane, audiate la DIICOT într-un dosar de fraude cu rețete fictive

ro

13 Aug, 2015 17:05 1678 Marime text
 
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea audiază astăzi 20 de persoane într-un dosar de fraude cu rețete fictive.

Audierile vin după ce, în luna noiembrie 2014, procurorii au efectuat 67 de percheziții domiciliare pe raza municipiului Oradea și în județul Bihor, la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea — Secția Oncologie, mai multe farmacii și cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.

Ancheta în acest caz vizează destructurarea unei grupări formate din 50 de persoane, specializată în evaziune fiscală, înșelăciune și fals.

Prejudiciul în dosar este de aproximativ 700.000 euro, prin eliberarea a peste 14.000 de rețete fictive.

Potrivit DIICOT, în perioada 2012 - 2014, membrii grupării au generat activități de fraudare a Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creșterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente "medicamentelor cu și fără contribuție personală utilizată în tratamentul ambulatoriu (TA) și a medicamentelor și materialelor sanitare specifice", care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluși în unele programe naționale cu scop curativ (PNS) și implicit a sumelor raportate și ulterior decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.


Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii