Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de percheziţii pentru destructurarea a două grupări specializate în trafic de droguri şi de minori

ro

16 Jun, 2016 14:34 1285 Marime text
Astăzi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au efectuat 20 de percheziţii domiciliare pe raza județului Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, vânzarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de minori.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2015 - iunie 2016, membrii grupărilor au comercializat, în municipiul Craiova, droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
De asemenea, suspecţii au racolat mai multe minore, pe care le-a obligat să vândă droguri şi să întrețină raporturi sexuale.
 
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 300 de pliculețe conținând substanțe psihoactive, o pungă conținând circa 20 grame de substanță vegetală psihoactivă, 19 comprimate de Xanax, 14 comprimate de Cipralex, 2 țigarete confecționate artizanal conținând substanță vegetală psihoactivă, 10 telefoane mobile, 3 laptopuri şi suma de 2.976 de lei.                  
 
La sediul DIICOT-S.T.Craiova au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii