Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Dușa „20.000 de veterani de război au fost avansați în gradul următor”

ro

29 Apr, 2015 15:06 1630 Marime text
 
20.000 de veterani de război au fost avansați în gradul următor miercuri, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, la adunarea solemnă a veteranilor, răniților, invalizilor și urmașilor celor decedați ca urmare a participării la cel de-al Doilea Război Mondial, informează Agerpres.

Ministrul a menționat de asemenea aprobarea de către Guvern în ședința de miercuri a unei ordonanțe de urgență prin care au fost majorate rentele lunare acordate veteranilor de război.

„Este o măsură reparatorie, firească, pe care o luăm cu toată dragostea. Consider că niciun efort nu este prea mare, nicio măsură care să vină în ajutorul dumneavoastră nu poate fi amânată. Dincolo de vorbele frumoase, care au și ele menirea lor (...), aveți nevoie de sprijin concret, pe care vă asigur că nu vom ezita să vi-l asigurăm'', a declarat Dușa.

În opinia sa, veteranii de război sunt un exemplu de patriotism. „Fiecare dintre dumneavoastră, veteranii de război, este pentru noi o lecție de istorie, însă nu istoria pe care o citim în manuale și tratate științifice, ci istoria autentică, trăită, care ne vorbește despre curaj, suferință și sacrificiu și fapte de nesfârșită iubire pentru țară'', a afirmat Dușa.

La rândul său, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Marin Dragnea, a spus că 29 aprilie a fost aleasă drept Zi a Veteranilor de Război întrucât pe 29 aprilie 1902 regele Carol I a instituit printr-un înalt decret calitatea de veteran de război celor care luptaseră în războiul din 1877-1878 pentru cucerirea independenței de stat a României.

„Printr-un decret special li s-au acordat și unele drepturi, pentru ca fiecărui ostaș să i se asigure liniștea pentru tot restul vieții'', a spus Dragnea.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii